lauantai 12. joulukuuta 2015

Lauantaipäivän ilona karjalanpaisti



Karjalanpaisti

600g naudanpaistia reilunkokoisena kuutiona
600g possunlapaa reilunkokoisena kuutiona
1 sipuli
3 porkkanaa
n. 15kpl mustapippuria
2 tuoretta laakerinlehteä
1l vettä
merisuolaa maun mukaan



Ruskista lihat (perinteisesti lihoja ei ruskisteta, mutta itse tykkään mausta, jonka paistaminen tuo liemeen). Pilko sipuli ja porkkana reilunkokoiseksi. Laita kaikki raaka-aineet pataan, sekoita ja kansi päälle.
Pata uuniin 175c (kiertoilma 150c) noin 3 tunniksi, sekoita puolessa välissä kerran. Ei kannata turhaan sekoitella kypsennyksen aikana ettei lihat hajoa.



Lisukkeeksi lähti perinteiset keitetyt perunat, joiden keitinvesi oli maustettu timjaminoksalla, laakerinlehdellä ja muutamalla kuorineen murskatulla valkosipulilla.



- Mikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti