lauantai 9. tammikuuta 2016

Aamupalakakku

Meillä kullakin kerralla keittiössä touhunneen henkilön tietää yleensä ainakin valmistuneiden annoksien ulkonäöstä. Mikko kuvailee mun kokkaustyyliäni "jamieolivermaiseksi", eli ihan kamalasti ei mittailla määriä saatika aikaa. Ja se myös, jos ei nyt sentään aina maistu, niin näkyy.



Tällä kertaa "vähän tota ja tota" -tuotoksenani oli aamupalakakku. Kulkee vissiin yleisemmällä nimellä smoothiekakku, mutta keittiömestarin psyyke ei kestä tuollasia termejä, joten yökyläilemässä olleen 4-vuotiaan kummipoikani kanssa uudelleennimesimme tämän aamupalakakuksi.

Aamupalakakku oli ihan onnistunut tekele muuten, mutta inhokkilistalleni kuuluvan liivatteen määrän omavaltainen vähentäminen suositellusta ylläripylläri näkyi koostumuksessa, jota keittiömestari katseli silleen tiiättekö vähän liian ystävällisesti hymyillen.





Maistui kuitenkin (sen verran, että kakkua ei enää iltapäivään mennessä ollut), joten vinkkinä - juuh, jälleen kovin jamieolivermainen - resepti teillekin jotain hidasta herkutteluaamua varten!

Pohjaan:
- n. 150g täysjyväkeksejä (käytin ite gluteenittomia kaurakeksejä, joissa hyvin vähän lisättyä sokeria)
- n. 20-30g cashew-pähkinöitä
- 1,5 pussia (n. 110g) luomu-mangososetta, tais olla Ella's Kitchen

Täyte:
- n. 300 g marjoja (käytin mustikkaa ja mansikkaa, hippasen myös vadelmaa)
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 200g maustamatonta jogurttia (käytin turkkilaista)
- 2 banaania
- 6 liivatelehteä (itse vetelin neljällä, ja kyllä se paria lisäkappaletta huusi)

Murskaa pähkinät sekä keksit ja soossaa mangosose joukkoon.

Sekoita blenderissä marjat, jogurtit ja tuorejuustot sekä banaanit sileäksi, liota liivalehtiä ensin kylmässä vedessä n. 5 min ja sitten, kun ovat pehmeitä, puristele lehtisistä kylmä vesi pois ja lisää niiden joukkoon tilkka kiehuvan kuumaa vettä. Lisää liivateneste smoothien joukkoon, vedä vielä blenderillä sekaisin ja kaada täyte kakkuvuokaan, johon olet jo lisännyt pohjalle keksi-mangotahnan. Tuo pohjamäärä ei ihan riittänyt perinteiseen pyöreään kakkuvuokaan, jossa irroitettava pohja, joten vuorasin pienemmän uunivuoan leivinpaperilla ja kasasin kakun sinne.

Yöksi jääkaappiin, ja sitten aamulla kakkuvuoan reunojen irroitus tai leivinpaperilla vuoasta nosto ja hytisevä terveellisyyskakku esille!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti