keskiviikko 27. tammikuuta 2016

"Lammaskaali"




Viime viikonloppuna tuli tehtyä karitsaa ja kaalia itämaiseen tapaan. Toimi helvetin hyvin vaikka itse sanonkin.

Karitsa:
n. 1 kg luuton karitsan lapa
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä rikki lyötynä
2 dl ketjap manis
1 dl soija
0,5 dl sokeria
1 kanelinkuoripala (cassia bark)
1 chili
peukalon kokoinen pala inkivääriä siivutettuna
1-2 tähtianista

Leikkaa karitsa muutamaan palaan ja laita kaikki aineet pataan. Päälle vettä silleen että liha melkein peittyy, kansi päälle ja 150c uuniin n. 2,5h tai kunnes todella mureaa. Nostele lihat pois liemestä ja revi pienemmiksi paloiksi.
Siivilöi haudutusliemestä mausteet pois ja niputa niin että jäljelle jää 1/3. Kaada liemi takaisin lihojen päälle.






Salaatti:
n. 1/2 keräkaali
1 porkkana
1 granaattiomena
1 pun chili
1 tomaatti
2 kpl valkosipulinkynsiä
1 pnt korianteria
kalakastiketta
limemehua
sokeria

Siivuta kaali ohuesti, raasta porkkana ja naputtele granaattiomenasta siemenet irti, sekoita kaikki yhteen. Murskaa morttelissa valkosipulinkynnet ja chili, lisää kirsikkatomaatit ja painele ne rikki. Kaada seos kaalisalaatin sekaan. Purista yhden limen mehu mortteliin, lisää 1 rkl sokeria ja kalakastiketta saman verran kuin lime mehua. Sekoita niin että sokeri liukenee, tarkista maku ja lisää tarvittaessa jotain kolmesta aineesta. Tässä yritetään löytää hyvää tasapainoa happaman, makean ja suolaisen välille joten maista ja mausta makusi mukaan! Lisää kastike salaatin sekaan ja sekoita kaalia samalla puristellen, anna maustua n. 30min. Lisää tarjoillessasi korianteri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti