tiistai 12. tammikuuta 2016

Lohipastrami





Tässä erittäin monessa yhteydessä hyväksi todettu resepti lohesta. Tarjoile esim. alkupalana pikkelöidyn fenkolin ja frisee-salaatin kanssa.

- Lohta
- 15% suolaliemi
- 12g fenkolinsiemeniä
- 12g korianterinsiemeniä
- 6g valkopippuria kokonaisena

Valmista ensin suolaliemi laittamalla 150g merisuolaa ja 1l vettä kattilaan. Kiehauta ja sekoita niin että suola liukenee veteen. Jäähdytä.

Leikkaa nahattomasta lohifileestä "tankoja" pitkittäin fileen suuntaisesti. Laita lohipalat suolaliemeen ja anna maustua 1h, huutele suolaliemi pois juoksevalla vedellä ja kuivaa palat.

Lohen maustuessa suolaliemessä valmista mausteseos. Paahda valkopippurit, fenkolin- ja korianterinsiemenet kuivalla kuumalla pannulla tai uunissa. Jauha morttelissa.

Pyörittele lohipalat mausteseoksessa ja paahda nopeasti jokapuolelta todella kuumalla pannulla.
Kääri lohet kelmua apuna käyttäen tiukaksi tangoksi. Laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.



Leikkaa kelmun läpi noin 1cm siivuiksi (lohitangot voi laittaa puoleksi tunniksi pakkaseen ennen leikkausta saadaksesi siistejä siivuja). Poista kelmu ja tarjoile haluamasi lisäkkeen kanssa.





2 kommenttia:

  1. Voi jumalaare miten herkullisen näköistä! Resepti menee kokeiluun asap!

    VastaaPoista
  2. suosittelen kyllä kokeilemaan, on sairaan hyvää! taitaa päätyä meillä häämenun alkupaloihinkin tämä :)

    VastaaPoista