maanantai 18. huhtikuuta 2016

Suklaamousse ja vadelmia

Viikonloppuna tein erittäin yksinkertaisen ja helpon suklaamoussen. Influessasta huolimatta vaimo veti sitä kaksin käsin, joten ajattelin laittaa jakoon tännekin. Suosittelen testaamaan!

200g tummaa suklaata (itse käytin 70 % suklaata)
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
50g sokeria
tuoreita vadelmia
pakastettuja kotimaisia vadelmia

Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja laita se sokerin kanssa kulhoon. Kiehauta kerma-maitoseos kattilassa ja kaada suklaan päälle kolmessa erässä välissä aina sekoittaen, siten että suklaa emulsoituu.



Peitä kulho kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia. Vatkaa jähmettynyt suklaamassa
kuohkeaksi yleiskoneessa. Varo ylivatkaamista, koska silloin suklaa saattaa erottua.

Laita massa pursotinpussiin (jos kotoa ei löydy, niin tähän käy mainiosti pakastuspussi josta leikkaa kulman auki) ja pursota tarjoiluastioihin.
Laita päälle tuoreita vadelmia sekä purista pakastettuja vadelmia rikki kämmenessä ja ripottele annoksen päälle, nauti.

-Mikko

2 kommenttia:

  1. Mitäs Tarulle kuuluu? :)

    VastaaPoista
  2. kiitos kysymystä, nyt on kuulumiset kirjoitettu - ja vain melkein vuoden viiveellä! :D

    VastaaPoista