perjantai 12. toukokuuta 2017

Mutsi kokkaa - lohi mausteisella viherpedillä



Mutsi kokkaa jälleen!

Ja hei, tää oli aivan todella hyvää! Siis sellaista, että kun otin ensimmäiset maistiaiset lautaselta, käänsin pääni salamana Mikon suuntaan ylpeän yllättyneellä ilmeellä, ja hän katsoi mua samanmoisella.



Jääkapissa oli parsaa, broccoliinia ja ruukkulehtikaalia. Sekä lohta. Niistä rakensin seuraavanlaista:

Parsasta puumaiset varrenpäädyt pois, jonka jälkeen kaikki vihreät pyöritellään maustekastikkeessa, joka sisältää:

dijon-sinappia 1,5 teelusikallista
balsamicoa pari reipasta lorausta
puolikkaan isohkon sitruunan mehu
pari pientä valkosipulia tai yksi iso raastettuna
soijaa hyvä loraus
hunajaa vajaa teelusikallinen
laitoin ehkä myös kalakastiketta



Loheen hieroin kuivan maustesekoituksen, jossa oli:

currya pari tössäystä
suolaa
pippuria
sipulijauhetta muutama ripaus
seesaminsiemeniä



Vihreät mausteliemessä muhivat pohjalle, lohi siihen päälle lepäämään ja tomaattia, chiliä (mulla oli semisti kuivattua murennettuna siemenineen) sekä limen siivuja päälimmäiseksi.

Uuniin 175 asteeseen siihen asti, kunnes haistat vienosti palaneelta tuoksuvan broccoliinin ja juokset hädissäsi unohtamasi ruoan luokse.

Eli mitähän se olis ollut? Maksimissaan puoli tuntia, tarkkaile lohen väriä!



Homma meinaa vähän lässähtää näihin mun viimeisiin annoskuviin, mut oli nälkä, hämärä ja kiire, u know. Ei aina ehdi hienostella.

Tästä vaan soveltamaan! Nopea, halvahko, terveellihkö, ja tosi hyvä.


Seuraavaksi Mikko aikoo esitellä teille ruisleipäreseptinsä. Taikina-asia (mäski?) on ollut tekeytymässä jo monta päivää kaapissa, hän niin hienosti panostaa :,)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti