sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Parsa-ricottaraviolit

Yhtenä aamuna kun käytiin hakemassa Kruununhaasta kolmannesta kerroksesta meidän 120kg painava jääkaappi, saatiin sieltä mukaan myös tuliterä pastakone. Nyt kun keittiöremppa rupeaa vihdoin olemaan kätelty niin ajattelin testata laitetta. Muutaman aurinkoisen päivän innoittamana tarttui kaupasta mukaan aika keväiset raaka-aineet.



Pastataikina

Aina toimiva taikina tulee kun muistaa mittasuhteet 3(jauho) - 2(kananmuna) eli laittaa kulhoon x-määrän kananmunia ja kertoo niiden painon 1,5:llä, tämä tulos on jauhojen määrä. Perus puolikarkeat vehnäjauhot toimii hyvin.
Sit vaan sekoitetaan taikina "yhteen", nostetaan pöydälle ja vaivataan kunnes kimmoisaa ja sileää, tässä kestää 5-10 minuuttia. Kääritään kelmuun ja annetaan levätä huoneenlämmössä minimissään 10, korkeintaan 60 minuuttia. Itse tein taikinan neljästä kananmunasta, yleensä 1 muna ruokailijaa kohden on hyvä määrä.




Täyte

1 prk ricottajuustoa
0,5 dl parmesanraastea
1 rkl oliiviöljyä
1 kananmunan keltuainen
1 pnt valkoista parsaa
basilikaa
mustapippuria ja merisuolaa

Kuori parsat ja leikkaa niistä ruskea kuiva tyvi pois (ihan vain sentin verran), tämän jälkeen leikkaa parsat puoliksi ja keitä tyviosat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi (säästä nuppuosat myöhempää vaihetta varten), valuta vesi pois ja soseuta. Jäähdytä parsapyre. Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen ja laita pursotinpussiin (tähän toimii myös pakastuspussi, josta leikkaa kulman auki).






Raviolit ja annoksen viimeistely

pastataikina
täyte
1 rs kirsikkatomaatteja
basilikaa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä

Kauli pastataikina koneella ohuiksi levyiksi (tämä onnistuu tietenkin myös kaulimella mutta on vähän hankalempaa). Pursota täyte taikinakaistaleen keskelle pötköksi ja voitele kananmunalla pötkön ympäriltä. Nosta taikina täytteen yli ja paina kiinni, tämän jälkeen paina sormilla pötköt yksittäisiksi ravioleiksi ja leikkaa irti toisistaan.






Paloittele ja keitä säästetyt parsannuput kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja paista paistinpannulla oliiviöljyssä kevyt väri, lisää tomaatin puolikkaat ja ota pannu pois levyltä.
Keitä ravioleja kolme minuutia ja lisää paistinpannulle basilikan kanssa, sekoita ja nosta lautasille.
Lisää vielä päälle basilikaa, mustapippuria myllystä ja loraus oliiviöljyä. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti