sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Sinappi-minttupossua ja puikulaperunapyrettä



Tarkoitus oli tehdä pääsiäiseksi haudutettua karitsanniskaa, mutta lähikaupasta ei yllättäen kyseistä lihanpalaa löytynyt niin vaihdoin suunnitelman sit lennossa possuun. Kaapissa oli jo hetken pyörinyt puikulaperunaa, joten se tuntui luonnolliselta panokselta tähän settiin. Ohjeesta tulee syötävää neljälle.

800 g porsaankassler
1 rkl soija
1 rkl worchester-kastike
2 rkl karkeaa sinappi
5 dl vesi
4 oksaa minttu




Leikkaa possu kahdesta neljään palaan, mausta suolalla ja paista pintoihin hyvä väri. Laita ruskistetut palat uunivuokaan, hiero possuihin sinappi ja lisää soija, worchester, vesi ja puolet mintusta. Laita kansi päällä 150 asteiseen uuniin kolmeksi tunniksi, kääntele possuja välillä. Kun possut on todella mureita, nosta ne varovasti pois haudutusliemestä. Keitä lientä kasaan noin puolet ja lisää jäljellä olevat mintunlehdet suikaleina. Nosta possut takaisin liemeen ja pidä lämpimänä.

1 kg puikulaperuna
300 g voi
n. 1 dl maito




Kuori perunat ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois perunoista ja purista "perunalumeksi". Lisää voi kuutiona ja sekoita kunnes voi sulaa. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi, mausta merisuolalla.

Laita perunapyre lautaselle pohjaksi ja päälle pala possua, nostele kastiketta uunivuoasta annoksen päälle ja nauti!






2 kommenttia:

  1. nam! oispa ruokaa. oispa just tota ruokaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee huomenna! Helppoa ja halpaa, ja s a i r a a n hyvää 😍

      Poista